rss
twitter
    Jom Ikut Saya di Twitter :)

Tuesday, 10 April 2012

Priority Test - Kuiz Keutamaan Anda

Dalam kehidupan seharian kita, kesibukan kadang-kadang boleh membuatkan kita jadi lupa (atau tak sedar and tak tahu) apa yang menjadi keutamaan kita. Apa kata kita rileks-rileks dengan kuiz ni, di samping dapat jugak kita tahu apa sebenarnya perkara yang menjadi keutamaan kita. :)

**********

OK. First, sila bayangkan anda dalam situasi berikut. 

Apa yang akan anda lakukan bila: 

1) Bayi menangis.
 

2) Baju di penyidai and waktu dah nak hujan sesangat dah. 
 

3) Dari paip air, kedengaran air paip mengalir deras. 
 

4) Loceng pintu pulak berbunyi. 
 

5) Telefon berdering. 

Now, anda ambil masa sekarang and fikir. Yang mana satu menjadi turutan keutamaan anda? Adakah anda akan jawab telefon dulu? Atau nak tutup paip air dulu? Atau tenangkan baby yang tengah nangis? 

Fikir. Sebab turutan yang anda pilih itu akan beri maksud apa sebenarnya keutamaan anda dalam hidup anda. :) 

Lepas anda fikir mana satu turutan keutamaan anda, jom kita tengok apa maksudnya. 

|
|
|

1) Family / Keluarga 

2) Seks 

3) Kekayaan 

4) Rakan / Saudara-mara

5) Kerjaya


Jadi, apa keutamaan anda? Hehehe.. 

Sumber dari SINI.


-------------------------------------------------------------------------------------

yus cakap :  Turutan keutamaan saya 2-1-3-4-5. Rasanya betul, just that secara realitinya, saya rasa saya lebih utamakan no 1 (yakni family/keluarga) than no 2 tu. Hiks~ :D


Bookmark this post:
StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook