rss
twitter
    Jom Ikut Saya di Twitter :)

Sunday, 4 December 2011

Wajah Seiras & Jodoh

Bismillahirrahmanirrahim..

Mohon maaf sebab dah lama tak update blog. Saya taknak kasi alasan cliche "takde masa" sebab alasan utama saya MALAS sangat nak update blog ialah keyboard laptop ni rosak. So kena guna On-Screen Keyboard, dan ianya SANGAT MENJENGKELKAN, LETIH dan SANGAT (100x) LECEH!

Ergh! Nampak tu. Caps Lock. Maksud, sangat marah. Hehehe..

OK. Saya akan update blog bila saya bila saya beli keyboard baru. Hiks~

Tapi sebelum tu, saya sebenarnya ada satu persoalan yang berlegar-legar di fikiran. Betul ke eh, kata orang, kalau satu pasangan, lelaki dan perempuan, wajah diorang ade iras maksudnya ada jodoh?

Bukan ape, sekadar nak tahu kesahihan jer. Sebab tengok muka mak dengan arwah abah, takde iras pun! Hehehe..

Nak tau tak? Ada dua tiga orang member cakap wajah saya ni ada iras dengan wajah someone yang saya admire. Pergh! Kalau benar, alangkah bahagianya! Hahaha..

Yang tak best nya, someone tu sorang yang dikenali dan mungkin digilai oleh beribu gadis lain. Memang takde chance la saya. Hurrmm.. *Kuciwa*

OK lah, hiper tensi dah saya ni menaip sebijik-sebijik guna On-Screen Keyboard nih. Sebelum saya gigit keyboard laptop ni, baik stop di sini jer. Jumpa lagi.


-----------------------------------------------------------------------------------------

yus cakap : Kalo ushar Twitter saya, anda mesti tau sapekah 'someone' tu. Malu nak taip namanya kat sini. Hehehe.. :)
Bookmark this post:
StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

10 comments:

  1. Ntah la... aku tgk muka mak aku dgn ayah aku jauh bezanya, mcm langit dan bumi...

    mak aku muka mcm michelle yeoh, ayah aku muka mcm steve jobs... seiras ke tu?

    ReplyDelete
  2. muehehehehe..
    ntahlah..xtau nk ckp.tk smstinye..tapi klu dpt muka iras2 tuh,alhamdulillah.stkt nie biel ade lah jmpe jgak dlm 5-10 org kwn biel yg dh kwin,mmg muka seiras.huhu..tkde lah serupa,tpi klu tgk dri jauh tu mcm adik bradik la..hehehe

    ReplyDelete
  3. jo : hahaha.. sama2.. parents saya pn tak seiras lgsung! mak mcm michelle yeoh, abah cam ajay devgan! hahaha!

    nabiel : wuaaaaaa! biel, anda membuat saya sengih melebihi paras telinga! *start berangan* hahaha!

    ReplyDelete
  4. cik yus,citer awak cm citer sy jgk la..hehe..

    someone yg sy minat tu muka ade iras ngn sy jgk..sy ade tahi lalat kat mata die pn ade tahi lalat kat mata..hehe..

    tapi die pn digilai ramai laaa...haha..

    setakat ni xnmpak pn cm die suka sy..tp xtau in future cmne..k bye

    ReplyDelete
  5. Cik Anonymous : Itula kan.. Takde makne nak admire kat org terkenal nih.. Tapi mane tau de jodoh.. Aminkan saje! Hahaha..

    ReplyDelete
  6. aminnn..hehe..

    dh la nama pn agak dekat2 sama ngn die..besnyer kalau jodoh:D

    tp sy ppuan so agak susah kalau nk tackle pun..xsalah tp xpandai la..hahaha

    ReplyDelete
  7. alamak tkeluar nama la plk..haha

    ReplyDelete
  8. miss lynn : hahahha.. kantoi!! (tp saya tak kenal kot jejaka tu.. hehehe..)

    betolla kan.. kite ni stok2 perempuan melayu terakhir, takkan nk tackle2 lak kan! hahaha..

    takpe, sabar je. jodoh tu ketentuan Allah. :)

    ReplyDelete
  9. betol ke ade iras ade jodoh yg kuat?
    kalo yg xdak iras xdak jodoh la...?cetu

    ReplyDelete
  10. Encik / Cik Anonymous : Saya tak cakap begitu. Saya cuma bertanya. Hehe..

    Tapi, semua tu kan jodoh. Macam saya katakan, mak ngan arwah abah saya takde iras langsung pun, tapi alhamdulillah boleh tahan sampai 20 tahun.

    Ada iras mungkin satu bonus. Kalau tak iras kat muka, mungkin iras kat sikap or attitude. Bak kata Ustaz Akashah, dalam rumah tangga, jangan cari perbezaan, tapi carilah titik persamaan. :)

    ReplyDelete