rss
twitter
    Jom Ikut Saya di Twitter :)

Wednesday, 19 January 2011

Fakta Rileks-rileks

Masalah! Memang bermasalah! Masalah yang paling besar sekarang : Saya Bosan! Ergh!

 * Bosan Tahap Gaban *

Dekat tempat kerja tadi beratus-ratus kali rasanya saya menguap. Dah tu time rehat, sanggup tak gi makan, tapi stay kat surau jer and TIDO! Waduhh.. Apa kes saya ni??

And paling tak menahan, saya sedar yang I've got issue with Facebook! Ehehehe.. Saya memang ade masalah dengan Fesbuk. Boleh ke saya nak katakan, saya benci Fesbuk! Kenapa? Entah. Saya pon tak tau. Yang pastinya, saya bosan dan teramatlah bosan dengan Fesbuk sekarang. Dah la sesuka hati jer Encik Mark Zuckenberg tukar profile lama ke profile yang baru tu. Amboi amboi amboi (dengan gaya Azwan Ali plis..). Menci!

Err.. What is exactly my problem eh? Dah buang tebiat nak mampos ke? Hahahha..

Ni lah akibatnya bila terlalu penat kat tempat kerja and teramat bosan bila balik kerja. Hehehhe.. Akibat bosan, saya pon godek-godek internet and jumpa these fun facts. Jom la rileks-rileks baca. Hiks~


Fakta Rileks-rileks Jer

1) Kunyah chewing gum ketika menghiris bawang akan mengelakkan mata dari berair. Tak caya sila try.

2) Sebelum mencapai usia  6 bulan, seorang bayi boleh bernafas dan menelan makanan pada masa yang sama.

3) Bila diberi satu pen baru untuk dicuba, 97% orang akan menulis nama sendiri (untuk test dakwat pen tersebut).

4) Nyamuk jantan ialah vegetarian. Yang biasa menggigit tu nyamuk betina.

5) Manusia boleh melihat dalam lingkungan 200 darjah (average).

6) Gurun Sahara pernah menerima salji pada Februari 1979.

7) Tumbuh-tumbuhan yang disiram dengan air suam lebih cepat membesar dari tumbuhan yang disiram air sejuk.

8) Menggunakan earphone selama sejam mampu membiakkan bakteria di telinga anda sebanyak 700 kali ganda. Eurgh!

9) Anggur akan meletup bila diletak dalam microwave. Try la kalo tak caya. At your own risk eh.. :)

10) Bila kita rub mata, akan terlihat bintang-bintang dan warna-warna kan? Itu namanya 'phosphene'.

11) Saiz mata kita tak pernah berubah sejak dari saat kita lahir sampai ke tua. Tapi, hidung dan telinga akan membesar.

12) Ada sebuah hotel di Sweden yang dibina dengan ais, so setiap tahun kena buat baru. Macam sewel je. Hehehhe..

* Sedapnyer Sate.. Nyummyy! *

13) Bawang mampu menurunkan kadar kolestrol bila diambil selepas makanan berlemak. Sebab tu bila beli satay, ade letak bawang ngan timun kan? Itu la sebab nya, nak turunkan kolestrol. :)

14) Pernah 'letup' kan jari sebab lenguh tak? Saya selalu ingat bunyi yang terhasil tu bunyi tulang patah or whatever, tapi sebenarnya ia adalah bunyi gas nitrogen yang meletup.


sumber fakta dari SINI


-------------------------------------------------

yus cakap : Rasanya saya perlu lebih banyak Vit. R. (Vitamin Rajin) Sape-sape ada jual? Hikhikhik~
Bookmark this post:
StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

1 comment: