rss
twitter
    Jom Ikut Saya di Twitter :)

Saturday, 7 August 2010

Because I'm A Girl

Masa saya study dulu, sekitar tahun 2005 atau 2006 gitu, ada satu video klip yang saya ambil dari seorang kawan. Lagu nya sangat, sangat menyentuh perasaan. Saya sangat suka lagu dan video klip tersebut sehingga saya nangis everytime saya tengok. Video tu bersemadi dalam PC saya sekian lama sampai la PC saya telah merosakkan dirinya sendiri sejak setahun (or dua tahun) yang lepas. Dan terpaksa diformat semula (yang mana sekarang dah rosak balik PC tu). Sejak tu saya dah lama tak tengok video tu.

Tapi, walaupon begitu, setiap jalan cerita klip video tu sangat saya ingat. Sampai sekarang.

Entah kenapa, sejak dua tiga hari lepas saya rasa nak sangat tengok video tu balik. Masalahnya, saya tak tau tajuk lagu or penyanyi nya. Yang saya ingat ada perkataan 'Kiss' pada awal minit klip tersebut. Mungkinkah penyanyi nya? Atau tajuk lagunya? Saya pon tak pasti.

Maka bermula pencarian saya dua hari lepas. Saya cari dekat YouTube. Dengan kata kunci nya Kiss.

Silap besar saya bila yang muncul, merupakan video-video yang.. erm.. 18SX.

Cesssttt~

Lalu, semalam saya tanya pakcik Google. Dan saya memang salute pakcik Google. Saya rasa semua benda dalam dunia ni dia tahu. Hurmmm~

Mula-mula saya letak word 'Kiss'. Tapi pakcik Google kasi jawapan pelik-pelik jugak. Lantas, baru saya teringat yang klip tersebut dari negara Jepun (dulu saya percaya begini), so saya taip 'Japanese singer Kiss'.

Nasib baik pakcik Google memberi kerjasama yang cukup baik. Saya dah dapat klip tersebut. Sangat, sangat suka hati ini!

Setelah menyelidik sedikit sebanyak, baru saya tahu, klip tersebut dari penyanyi Korea, bernama Kiss. Tajuknya 'Because I'm A Girl'.

Saya paste kat sini untuk tatapan anda semua. Ada banyak video berkaitan, tapi yang ni best sebab ada lirik (Korean and English). Memang sedih giler!

Baiklah. Untuk yang berjiwa lembut macam saya, sediakan tisu. Sekian, terima kasih. Enjoy.




-------------------------------------------------------------------------------

yus cakap : Sampai sekarang, bila tengok klip video ni, saya still tersentuh. Nangis lagi. Cesstt~
Bookmark this post:
StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

5 comments:

  1. memang sedih MV ni. buat macam stail cerita. tunjuk kat member2 yang tak tau, diorang pon suke.

    ReplyDelete
  2. YUS.....

    Thanx so much...
    Zmn blaja dlu pn kami duk ulang2 tgk video ni ngn penuh prasaan. Beratus kali tgk pn msih nk nangis.
    La ni puas cari vdeo ni tp tak jumpa cos tak tau tajuk...

    Yus, kau la hero ku...
    Thanx!

    ReplyDelete
  3. danial : betol la.. sangat sedih tengok video ni.. err.. awk nangis tak? hikhikhik~

    langit : hahahhahah.. hero? tanak ah.. heroin bleh? hahahha.. anyway.. enjoy ye! lagu best camni deserve utk diminati! :D

    ReplyDelete
  4. Waaa.. i used to love this song before! ^_^

    ReplyDelete
  5. fzikuz : used to love heh? janganlahh.. teruskan suka.. sebab lagu ni best! ehehehhe :)

    ReplyDelete