rss
twitter
    Jom Ikut Saya di Twitter :)

Tuesday, 4 May 2010

Surat Seorang Ibu

Berapa lama dah saya terbantut mengepos something dalam blog ni? Berapa banyak dah sawang-sawang spiderman yang bergayut kat pintu gerbang rumah ni?


Sorry sangat. Sebab jujur saya mengaku, saya malas. Ehehehhe.

Oh yer, entri pasal NWO hari tu pon tak sambung lagi ek? Baik, baik.. saya akan sambung secepat yang mungkin. InsyaAllah.

Kali ni, saya just nak berkongsi satu short film yang saya tengok dekat YouTube. Saya dapat tahu tentang video ni dari blog DrInspirasi.

Tajuknya Surat Seorang Ibu. Dengan segala rasa tak malunya, saya mengaku, saya nangis beb nengok short film ni.

Pendek je kisahnya, tak sampai enam minit pon. Tapi, sangat menyentuh perasaan saya. Saya pon tak tahu, sekarang ni jiwa lembut sangat. Sikit-sikit sedih, sikit-sikit sentap. Pesal ntah sensitip sangat semenjak dua menjak ni. Ehehehe..




Semoga ada pengajaran yang dapat kita kutip dari kisah pendek ni. Akhir kata dari saya (pergh.. macam masuk debate lak.. cessstt!), sayangilah emak dan abah anda, selagi dorang masih ada. Kalau dah tak ada, kirimlah doa agar mereka sentiasa tenang di sana.


Nabi Muhammad s.a.w bersabda;

"Sesungguhnya bila mati seorang anak Adam itu, akan tertutuplah segala amalan beliau, kecuali tiga perkara. Pertama, amal jariah dan sedekah, yang kedua ilmu yang bermanfaat dan yang ketiga, doa dari anak-anak yang soleh."

----------------------------------------------------------

yus cakap : Saya sayang mak saya!
Bookmark this post:
StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

7 comments:

  1. mmg tacinggg!
    yep sama2 ahh kita menyanyangi both of our parentt! huuu~

    ReplyDelete
  2. aku pun tengah mode malas lagi skang, uwaaa..

    ReplyDelete
  3. wuaaaa.....
    tersentuh giler =(
    mengalir lagi air mata ni tak nak henti2...
    blogwalking kat sini =)

    ReplyDelete
  4. out topic- bukan tak disedari, cuma kebizian terlampau...sampai terlupa bila masa follow =P

    ReplyDelete
  5. apa ni!! pagi2 da buat saya menangis. sangat menyentuh perasaan saya okeyy. entry terBEST! sob sob..

    NISECA suka merapu

    DIA SHOW GAMBAR TAK AYU AKU

    ReplyDelete
  6. hehe..yus..itu tandanya dalam hati masih ada lagi taman.. :-P

    ReplyDelete
  7. sangat menyentuh perasaan!! nak ambik boleh?

    ReplyDelete