rss
twitter
    Jom Ikut Saya di Twitter :)

Monday, 19 April 2010

Top 3 Event - Minggu Lepas

Seminggu saya tak update blog. Sangat busy last week. Ada dua tiga ‘event’ besar yang berlaku sepanjang minggu lepas. Antara yang saya nak highlight kat sini ialah :


No 3 : Saya got a job interview. 

Yayyyy!! Lepas kejadian saya panas hati dengan kampeni saya sekarang ni, alhamdulillah, saya telah dipanggil untuk satu job interview. Position actually tak jauh beza dengan post sekarang tapi ada dua tiga plus point that makes me delighted.

First, lebih dekat dengan kampung. Senang saya nak ulang alik dari rumah ke tempat kerja. Senang nak tengok mak.

Second, saya mintak gaji lebey de. New job, new salary what! Ehehehhe..

Hopefully, dapat lar. Interview berlangsung dengan jayanya, tanpa ada question yang err.. ‘susah’ macam yang pernah saya cerita sebelum ni.


No 2 : Adnan Semp-it tak best.

Okay.. Nak kata saya lembap atau outdated? Silakan. Tapi, saya baru je nengok filem ni. DVD jer la. Mana ada kat wayang lagi dah. Hehehe.. (DVD pon donlod dari tenet jer.. Uhuhuhuk~)

Rating saya bagi : 2 out of 5.

Bagi saya, personally, tak de yang gempak sangat pon filem ni. Apa yang digembar-gemburkan sebagai ‘pecah panggung’ atau ‘box office’ saya pon tak pasti. Pecah ice box kat rumah pon, mungkin tidak.

Nak kata lawak, tak la sangat. Jalan cerita pon sangat biasa. No offence la ek pada peminat-peminat Nan Sempit.

Sepanjang filem tu, saya takde pon gelak tahap gaban, atau ketawa pecah perut. Yang saya ingat scene yang saya gelak pon time Bobby (Along Raja Lawak) ngan Wawa (sape ntah wanita ini) abes nyanyi kat pokok kelapa and then kepala Mat Rempit jatuh dari pokok kelapa tu. Masa tu jer la saya gelak pon.

Banyak part yang saya hanya ‘hehe..’ jer.

Mungkin urat gelak dalam kepala saya dah putus kot. Atau filem ni memang tak mencapai spesifikasi ‘kelakar’ dalam hemat saya. (Rasanya Baik Punya Cilok jauh lebih kelakar & best!)


No 1 : Manchester United yang bernasib baik!

Top 1 of course la citer tentang Man Utd! Hohohoho..

Game yang paling mendebarkan last week between Manchester United ngan jirannya Manchester City. Apa tak nya, geng-geng yang baru belasah Burnley 6-1 dan Birmingham 5-1 tu, ada hasrat dan optimistically nak belasah Man Utd pulak. Man Utd pulak (masa tu) baru lepas kena ‘sental’ dengan Chelsea, bukan main lagi la geng Tevez tu berhasrat nak kutip 3 mata.

Honestly, memang saya rasa paling tak Man Utd akan menang dengan 1-0. Sebab dorang memang kena menang, by hook or by crook. Kotidak akan tertutuplah chance nak menang EPL ni. Dah ler Chelsea still got 1 game in hand (masa tu). Kalau kalah le, memang sadis yang sangat la!

Tengok-tengok, betul jangkaan saya. Man Utd menang 1-0 (padan muka Man City. Yeahhh!). Thanks to Paul Scholes yang jadi hero malam tu! Gempak la pakcik neh! Hohooh..

* Tak pasal-pasal Gary Neville kasi ‘ciuman berharga’ kat Paul Scholes. Gila kontroversi dorang neh! (Sumber gambar sini)  *

Tambah menyerikan lagi wajah saya semalam, Chelsea lak kalah ngan Tottenham (1-2) and Arsenal tersungkur dengan Wigan (2-3).

Memang bola tu bulat! Dan nasib Man Utd memang baik! Wuakakakka..

Now Chelsea just lead dengan 1 mata, and Arsenal just boleh mark third spot la. Masing-masing tinggal 3 games saje lagi. 2 homes, dan 1 away.

Cerah peluang Man Utd! Glory glory Man United.. Waa.. Suka hati saya!  


---------------------------------------------------------------

yus cakap : Lagi bertambah suka hati kalau boleh tinggalkan kampeni sekarang. Pergh!
Bookmark this post:
StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

5 comments:

  1. wawaawa...congrats n mudah22 aka dpt keje tu...sy doakan k..hehe..
    sy pun baru g carik keje n de la interview santai sket..hehehe..hope ada 2nd interview la..hohoho..

    ReplyDelete
  2. good luck yus!!
    semoga mak ko cepat sembuh n semoga tabah menghadapi segala rintangan dan dugaan..
    biar bersusah2 dahulu,bersenang2 kemudian..
    daaa jgn cepat putus asa coz Allah sentiasa yang menjanjikan sesuatu yg manis wat hambaNya yg bersabar..

    -mida-

    ReplyDelete
  3. rerama : tengkius.. akak pon doakan rerama jugek.. :D

    ann : sure hepi de kalo dpt.. eheheh.. saya belanja eskrem nak? :D

    mida : thanks coz slalu doakan aku ngan mak aku.. aku pasrah de skang.. ;) smoga ekau pon slalu sehat and ceria2 slalu ye! :D

    ReplyDelete
  4. welcome!!
    sebab kite sesama anak sulung n mak aku pun xbrape sihat so aku cam boleh memahami ape yg ko rase serba sedikit yus..
    anyway, good luck!

    -mida-

    ReplyDelete