rss
twitter
    Jom Ikut Saya di Twitter :)

Sunday, 25 April 2010

Surat Cinta Untuk Bos

Alhamdulillah. Syukur pada Tuhan.

* Ini draf saje. Yang kaler merah tu rahsia kerajaan. Ehehehe.. *


Finally, akhirnya, berjaya jugak saya melarikan diri dari kampeni sekarang ni! Hohohooho..

Phew. Lega rasanya. Syukur sebab berjaya dalam interview hari tu and dapat kerja yang lebih dekat dengan rumah. Sangat, sangat bersyukur!

"Segala puji tertentu bagi Allah yang memiliki dan menguasai segala yang ada di langit dan yang ada di bumi, dan bagiNyalah juga segala puji di akhirat; dan Dia lah sahaja Yang Maha Bijaksana, lagi Maha Mendalam pengetahuanNya" (Surah Saba' : Ayat 1)

Pasal gaji? Hurm.. Actually, bila saya fikir balik, saya tak kisah sangat pasal gaji. Yang penting dekat dengan rumah, senang nak tengok and jaga mak. Tu saje.

Tapi, lebih le dari sekarang punya gaji. Uhuhuk~

Saya takde la tanya pasal increment bagai masa interview, harap-harapnya lebih la dari RM66.50.

Bukan le kesah sangat pasal increment semua tu, tapi berdasarkan Teori Maslow, salary is one of the things yang dapat motivate pekerja what. Bila pekerja ada motivasi nak bekerja, produktiviti akan bertambah, so kualiti dan kuantiti jugak meningkat.

In fact, ada beberapa lagi rakan sekerja saya yang akan berhenti kerja gara-gara tak puas hati dengan increment ciput tu.

* Ini lah dia surat sebenar yang telah di'adjust' sesedap rasa yang saya akan kasi pada bos esok. Berdebar lak! *


Tak tahu la apa reaksi diorang kalau dapat tau saya nak resign ni. Sebab saya tak pernah bising-bising cakap nak resign pon. Tup-tup saya yang cabut dulu. Rasa serunut dalam hati!

Serunut sebab tak sia-sia saya meng'goreng' para interviewer saya masa interview hari tu.

Selamat tinggal SP! Yay!


-----------------------------------------------------

yus cakap : Dah lama tak tulis formal letter. Buruk benau tulisan saya. Isk~
Bookmark this post:
StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

12 comments:

  1. dulu nak cabot dari company pon diam2 jugak..skang nih rindu lah pulak dgn company lama

    ReplyDelete
  2. Selamat bertugas di tempat baru...hehehe

    ReplyDelete
  3. lukisan pena : mungkin saya akan rindu kampeni ni. skang pon rasa cam, ragu2 je nak start kat tempat baru. tp itu la life kan? sometimes kena berhijrah.. ;)

    ReplyDelete
  4. mr kamikaze : terimas! nanti saya banje eskrem, mau? ehehhehe :D

    ReplyDelete
  5. waaa...congrats kak....sy ni tak tau la bila lagi..hehe.hopefully mine too have good news...hehe

    ReplyDelete
  6. tahniah!!!

    -mida-

    ReplyDelete
  7. rerama : akak doakan rerama pon akan berjaya.. aminnn~ :D

    mida : tengkius! :D

    ReplyDelete
  8. Tahniah krn dpt keje baru n tempat keja yg bru...
    Harap ko gembira di sana...
    Kalo x gembira gak, post la kt blog ni ek..
    Huhuhu...

    ReplyDelete
  9. aku dulu time nak taip, nak antar surat resign punya la berdebar. berpeluh tapak tangan. tapi lepas antar fuhhh lega yang amat..

    ReplyDelete
  10. langit : uhuhuhuuhk.. mcm ada nada2 perli di situ.. sangat sadis! hahahaha :D

    park air : saya ingat nak kasi surat tadi. tp tak jadi. kasi email jer. takut + berdebar nak kasi by hand.. uhuhuhu~

    ReplyDelete
  11. silonoknyaaa dpt keje lagi. saya smpai skang tak dpt2 keje lagii. ;(



    nak tgk apa yg kamu sudi komennn = Font ni da kicik sikit. okey ke?

    ReplyDelete
  12. nisaeciz : baru abes study ker? sabo la ek.. bykkn doa.. nnt2 ada la tuh.. ;)

    ReplyDelete