rss
twitter
    Jom Ikut Saya di Twitter :)

Monday, 12 April 2010

Panas Hati

Setelah hampir dua tahun saya bekerja kat tempat keje saya skarang, baru tahun ni saya boleh merasa dapat increment gaji. Tahun first tak dapat sebab tengah kegawatan ekonomi global. Tahun ni bisnes cantik, untung juta-juta, tu pasal dorang 'murah hati' nak kasi increment ngan bonus.

Dengar cam bagus je. Tapi saya tetap panas hati ngan dorang. Bukan tak bersyukur, tapi.. Entah la. Rasa cam tak selaras je keuntungan yang dorang gain, dengan kenaikan yang tahap cipan tu.

Nak tau berapa increment nya? Nak gelak and nak nangis sama banyak je. Heh.. Jom layan tag ni dulu la. Thanks to Izz sebab tag kan saya. Tengah-tengah panas hati + ketandusan idea ni, dapat gak update blog.

-----------------------------------------------------------------------------

1. 5 org yg id0p kt dunia neyh yg korg ta ley lupe.
- Mak and adik-adik ler.
- Cikgu Balkis : cikgu first masa sekolah rendah (beliau selalu tegur huruf N saya terbalik. isk~)
- Cikgu Tajuddin : beliau ialah cikgu pertama yang mendenda saya sebab masuk kelas lewat. masa tu form 1. kena ketuk kepala beb. saket!
- Fariza, Umi, Nisah : rumet saya yang havoc masa kat KMPP.
- kawan-kawan kat UTM jugak. Ehehehhe..


2. 5 bnde yg korg syg nk buang.

- Pendrive 512mb yang saya beli masa kat UTM dulu. Dah bervirus tahap cipan dah, takleh guna pon, tapi still sayang nak buang.
- Henset Nokia 3120 saya yang dah rosak.
- Bil-bil api air tipon yang dah berkurun lama dan dah usang.
- Buku-buku rujukan masa study dulu.
- Notes lama (wat kenangan beb.)


3. bnde yg korg impi-impi dan akn mnjadi suatu kyataan satu hari nnty.
- Seorang suami yang soleh. (Uhuhuhuk.. benda kah???)


4. based 0n quest.3, kenape?
- Sebab .........


5. tyme bkk lappy,website ape yg slalu korg bkk dulu?
- Yahoo Mail @ YS @ Blogger


6. 5 org yg korg nk tagged
- Rerama : selalu rerama tag akak, ni akak tag rerama pulak.. ehehehe
- Langit pertama : harap ekau suko la nak wat tag yo? :)
- Err.. Tak tau la sapa lagi.. Dalam keadaan hati tengah membara ni, tak dapat fikir dengan waras pulak.


---------------------------------------------------------

yus cakap : Increment saya pada tahun ini = RM66.50. Esok saya nak bom opis saya tu. Grrrr~
Bookmark this post:
StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

6 comments:

  1. Byk tu jer (tanda soal)
    Aku igt dpt la seratus ke searus stengah...
    Mmg bakhil pnyer bos...
    Thanks krn meng"tag" aku...
    Sukernyer.....

    ReplyDelete
  2. tu la pasal langit.. saya memang simpan je rasa membara nih.. tunggu la sok.. bom opis.. BOM! :D

    ReplyDelete
  3. 13 April 2010 - Berita Hairan melaporkan sebuah bangunan didapati telah meletup dengan tiba-tiba pada waktu makan tengahari tadi.Punca letupan tidak diketahui tetapi dipercayai orang dalam turut terlibat dalam proses pengeboman tersebut. Siasatan masih dijalankan; namun tiada kemalangan jiwa dilaporkan setakat ini.

    ReplyDelete
  4. wawawawa.. sungguh 'hairan' berita itu! wuakakkaka.. bagitau je 'org dalam' itu saya! bangga beb bangga! :D

    ReplyDelete
  5. baru aku sedar rupa2nya increment aku dapat kat opis lama aku agak banyak, 200 lebih..

    ReplyDelete
  6. huuhuhuhuk.. bersyukur la park air.. :P (err.. kampeni lama? kampeni baru ni mesti lg byk.. banje kepsi satu! lalallalalla~)

    ReplyDelete