rss
twitter
    Jom Ikut Saya di Twitter :)

Wednesday, 28 April 2010

New World Order : Bahagian 1

Saya sebenarnya dah lama berhasrat nak tulis tentang topik ni. Tapi masa kurang mengizinkan. Lagipon, saya belum habis research pasal ni lagi. Tapi, ni sekadar overview je la. Sekadar perkongsian info.

Actually, saya nak menyentuh tentang konspirasi terbesar yang diilhamkan oleh satu kumpulan paling berpengaruh dan sangat berkuasa yang terdiri dari kalangan manusia-manusia yang terkaya, ahli politik paling top, atau golongan-golongan korporat elit di dunia.

Konspirasi tersebut jugak di dominasi oleh Keluarga Diraja British (Black Nobility of Europe – British Crown) yang mana tujuan dan matlamat utama ialah mencipta kerajaan Satu Dunia. Satu Dunia yang tak ada nationality (kewarganegaraan) dan sempadan Negara, malah menurut saje agenda golongan pemerintah.

Misi utama ialah untuk mempengaruhi dan menakluk serta mengawal setiap manusia yang ada di muka bumi dan mengurangkan populasi dunia kepada hanya 5.5 billion manusia.

Nama konspirasi ini ialah New World Order.



Konspirasi ini dianggotai oleh mereka-mereka yang sangat berpengaruh dalam dunia ni. Terdiri dari organisasi-organisasi terbesar dunia.

Mesti semua pernah dengar Illuminati kan?

Illuminati ialah terma yang digunakan untuk merujuk kepada 13 tangga piramid (13 bloodline families) yang menjadi tonggak utama pertubuhan elit ini. Kebanyakan ahli Illuminati adalah golongan-golongan yang menduduki tempat utama dalam agensi dan society terbesar (dan mungkin secretive) dunia.

Bahagian tertinggi piramid Illuminati ni ada nama-nama tertentu yang orang-orang awam macam kita ni tak berapa faham, atau mungkin tak faham langsung. Contohnya, Council of 3, Council of 5, Council of 13, Council of 33, the Grand Druid Council, the Committee of 300 (dikenali jugak dengan nama ‘Olympians’) dan the Committee of 500 (dan lain-lain lagi la).

Dr John Coleman, dalam bukunya bertajuk Conspirators’ Hierarchy : The Story of the Committee of 300 yang mengkaji dengan teliti tentang konspirasi ni, pada tahun 1992, ada menerangkan dengan jelas agenda Illuminati untuk menakluk dan mendominasi dunia.

Beliau dipetik berkata dalam bukunya yang merumuskan tugas dan tujuan Committee of 300:

“Kerajaan Satu Dunia dan system kewangan satu-unit (one-unit monetary system), di bawah pemerintahan olighachists di mana pemerintah dipilih dari kalangan ahli kumpulan mereka sepertimana system feudal zaman pertengahan dahulu. Dalam entity Satu Dunia (One World) ini, populasi akan dikawal dengan penetapan bilangan ahli keluarga, penyakit, peperangan, kekurangan makanan, sehingga 1 billion manusia di kalangan golongan pemerintah, yang dipilih secara ketat dan sangat teliti, yang tinggal sebagai jumlah populasi dunia.

Takkan wujud golongan pertengahan, hanya ada pemerintah dan yang diperintah. Semua undang-undang akan disama rata kan di bawah system yang diselaraskan dan dipantau oleh Kerajaan Satu Dunia (One World Government) dan undang-undang ini akan diwartakan ke seluruh Negara yang tak wujud lagi sempadan negara (pada waktu tu). Sistem pada masa itu ialah kebajikan, siapa yang patuh pada Kerajaan Satu Dunia akan terus hidup, manakala yang melawan, akan dibiarkan mati kebuluran atau dibunuh oleh sesiapa yang berhasrat nak bunuh orang tersebut. Pemilikan senjata peribadi adalah dilarang.” 

Sekali baca rasa macam mengarut je benda ni kan? Ye la, sape yang nak percaya benda-benda mengarut macam ni? Ada ke pertubuhan yang macam ni?

Sebenarnya, pemikiran begini dah di ‘set’ (atau word inggeris nya ialah have been conditioned) supaya orang ramai bersikap skeptik terhadap agenda ini. Sape yang set atau conditioned kita supaya tak cakap banyak or tak research or tak persoalkan benda ni?

Jawapannya : MEDIA.

Dulu saya ragu-ragu pasal ni. Sebab macam mustahil la kan? Macam mana media boleh mempengaruhi pemikiran manusia. Tapi, sebenarnya, melalui media lah segala jenis ideologi boleh disebarkan, dan secara tak langsung sebenarnya dapat mempengaruhi pemikiran kita. Media bukan sekadar surat khabar, tapi televisyen, radio dan paling paling berkesan sekarang, internet.

Berbalik pada kisah tadi, ada satu training programme yang diwujudkan bertujuan untuk mengawal selia pemikiran manusia. Program ini dinamakan Mind Control (MC).

Dan Mother of All mind control organization ialah : The Tavistock Institute of Human Relation, bertempat di London.

Ahli-ahli konspirasi NWO ni sebenarnya mempunyai ramai ‘pemikir-pemikir’ di Tavistock, yang akan berfikir macam mana nak mengawal apa yang manusia fikir dan seterusnya menguasai pemikiran manusia. Tapi, walaupon, pusat ‘pemikir’ ni di Tavistock, tapi pelaksanaan propaganda ni dilakukan di US, diarahkan oleh organisasi MC paling top di US iaitu Stanford Research Institute.

Bagaimana kumpulan-kumpulan konspirasi NWO ni memanifestasikan agenda mereka? Macam mana yang dikatakan mengawal pemikiran manusia?

Jawapannya akan saya kongsi dalam entri akan datang. Kalau cerita panjang-panjang kat sini pon boleh boring gak kan?


p/s : Entri ini di ubahsuai dari tulisan Ken Adachi : The New World Order (NWO), an Overview.


------------------------------------------------------------------

yus cakap : Ikuti sambungan topik ni untuk tau pandangan peribadi saya tentang Barack Obama, Lady Gaga, dan pemerintahan 1 Malaysia (whattt??) serta kaitan mereka dengan Illuminati.

1 Malaysia : 1 Israel : One World - Hurrmmmm~
Bookmark this post:
StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

4 comments:

  1. hah! saya tunggu! nk bagi paham betul2. huahua


    nak tgk apa yg kamu sudi komennn = Pendapat korang tentang background baru

    ReplyDelete
  2. Huhuhu.. Konspirasi ye..
    Bersedia je lah kan

    ReplyDelete
  3. bagus yus....saya faham...tapi saya tetap tgu yang akan datang...bg memastikan apa yang saya fahm ni betul ke x...

    ReplyDelete
  4. Hmm... Menarik...
    AKu mcm penah dgr jer ttg ni...
    Aku tggu sambungannya...

    Jeng jeng jeng...

    ReplyDelete