rss
twitter
    Jom Ikut Saya di Twitter :)

Monday, 22 March 2010

Marah

I really have made up my mind. I really have to go. This isn’t my place, anymore. I realized it now. I should have been realized this even sooner.


Ni ape kes lak speaking Mat Saleh nih? Dah buang tebiat nak mampos??

Well, saya marah ni! Saya kalau marah, saya speaking. Biar saya merepek meraban dalam bahasa omputih. Biar saya merapu berterabur. Biar sape pon tak paham. Saya sendiri pon tak paham ape saya merapu. Biarkannnn!

Saya cakap pasal keje ni. Mentang-mentang la selama ni saya wat rileks saje. Saya dianggap cam budus jer rupanya. Saya betol marah.

Marah sebab sekarang nampak dengan sebegitu jelas, bahawa saya memang di ‘underestimate’ oleh orang atasan. Maksud saya, oleh supervisor saya.

Even title ‘supervisor’ tu pun sebenarnya supposed to be there when I was in probation period only. Sekarang dah 2 tahun! Still saya masih mempunyai seorang supervisor! Macam hape jer!

Actually, itu tak kisah la. Small matter la. It’s just that, dulu saya taknak berfikiran negatif dengan fikir yang ‘beliau’ ni Gila Kuasa, tapi she’s really is! Huh!

Ada la insiden-insiden yang wat saya cakap gini. Tapi hari ni nampak sangat. Apa salahnya kalau saya yang deal dengan customer tu, since that particular customer ask for MY advise?

Saya refer pada ‘beliau’ sebab saya rasa better for me to see wider view, bagi la saya jawapan yang sepatutnya and let me settle with this customer. Apa salahnya kalau kasi saya chance untuk deal ngan customer, walaupon ini bukan directly my job scope.

Tak boleh gitu? Tak percaya ngan ability saya? Still anggap saya macam baru 2 bulan join company ni? Well hello!! At the very least, I was graduated from university tau!

** Tapi saya graduate local uni je la, tak macam ‘beliau’.. Manchester University ape ntah. **

Kok ye pon, janganlah buat macam saya ni SPM pon tak lepas!

Grrrr.. Marahnyeee!

* Tiada yang marah melainkan marah belaka. *

Ntah ar. Like I have said earlier, it’s better for me to go. She thinks she can handle EVERYTHING? Fine! Go on! Maybe you can, you are an optimist after all. Huh!

But I am a realist. I believe not all things we could control with our own naked hands. There’s just some thing in life that beyond our control, think about it!

Saya cuba untuk menghasilkan sesuatu yang baik dari perkara yang tak best, tapi sometimes, things aren’t that promising. Saya ni sedih actually, bukan marah. Saje je nak buang rasa sedih. Buat-buat macam marah. Errkk??!!

Saya akan berusaha cari kerja lain. Saya optimis bahawa suatu saat nanti saya akan tinggalkan jugak tempat ni! Mungkin salah saya jugak, tak reti nak tonjolkan kebolehan diri. Isk!

Ya Allah mudahkanlah urusan dan murahkanlah rezekiku. Amin.

(actually entri ni sepatutnya di post pd hari jumaat lepas. Tp ada masalah teknikal takleh post pd jumaat. And disebabkan rasa marah masih berbaki, saya post le hari ni.. huh!)


---------------------------------------------------

yus cakap : Hanya ada satu ucapan untuk 'beliau' ::

Bookmark this post:
StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

4 comments:

  1. sabau yus, sabau... (plagiat dr a!na)

    ReplyDelete
  2. hehehe..ada faedah jugak kan ada blog ni..ye la..nak nak mcm time kita marah mcm ni..heheh..sekurang2nya ada tempat meluahkan prsn..daripada simpan, lama2 jadik dendam..lama2 effek keja dan sbgnya..baek hambur semua dlm blog..hehehe

    ReplyDelete
  3. aina : tengah saba le ni.. kotidak dah sekeh pale 'beliau' dah.. uhuk~

    langit : plagiat ekau den terimo.. ehehheheh :D

    qaseh : hambur smua dlm blog nnt org pon fed up. hambur sket2 bleh ar.. eheheheh :D

    ReplyDelete