rss
twitter
    Jom Ikut Saya di Twitter :)

Sunday, 28 March 2010

And The Award Goes To...

Amboih.. Mentang-mentang la sekarang ni demam ABPBH, kite komuniti blogger pon terjangkit demam jugak. Demam passing-passing award. Yang tak sangkanya, saya pon dapat gak. Terharu seh!

** Ermm.. Jap nak letak eye-mo kat mata (kasi efek nangis sket) and nak siapkan teks ucapan jap. **

"Walaupon rupamu tidak kukenal, tatapi lobang idong mu tatap menjadi POJAAN hatiku!!" (Seniman Bujang Lapok)

Macam tu la kita bloggers kan? Walaupon tak pernah jumpa, tapi makin lama kita kenal kat alam maya, nak pulak share share story kat blog, rasa cam makin close pulak.

** Err.. Ini tak termasuk teks ucapan eh.. **

Actually, tengkiu bebanyak pada Miss Rerama ngan Miss Elyn, sebab sedar jugak kewujudan saya dalam alam blog nih. (Errkk??!!)

Macam mana saya nak passing award ni ek? Rasa cam nak kasi kat semuaaaa followers, yakni kawan-kawan saya yang saya sayanggggg sangat! Terharu seh, saya sedar blog saya nih macam hampes tahap gaban, tapi anda SANGGUP jadi KAWAN saya. Adess! Rasa cam nak belanja eskrem kat anda-anda semua!

** Adakah ini teks ucapan saya? Err.. Hancuss! **

------------------------------------------------------------------------------------
Award 1


Ni dapat dari Miss Rerama. Saya ni entah generasi ke berapa yang di tag tak tau le. Tapi tu pun, kembang kempis jugak ar lubang idung saya sebab nama award ni macam award utama ABP je. Top Blogger 2010. Layak kah saya? Uhuk~


Award 2

Yang ni pon saya terima dari Miss Rerama. Memang tak serik-serik dia kasi saya award. Sayang rerama tau! Ehehehhe..


Award 3


Award ni dapat dari Miss Elyn. Baru saya perasan, Award ini bernama Beautiful Blogger Award. Cuba kenal pasti word BLOGGER tu.

Blogger = Tuan Punya Blog kan?

Rasa cam Elyn silap orang je kasi award ni. (Gurau ye Elyn!). Ntah masa bila saya ni 'beautiful'. Wuahhahaha..

But, anyways, saya anggap itu untuk blog la ek. Beautiful Blog Award. Ehehehhe..

-------------------------------------------------------------------

Well, syarat-syarat bila dapat award tadi tuh is to tag another blogger. Adoiyaii.. Ini la part yang paling paling paling susah! Saya nak kasi kat semua kenkawan saya! Ini siyes! (Dengan sound efek dari theme Wonderpet)

  1. Thank & link the person that gave you award.
  2. Pass this award to 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
  3. Contact the bloggers and let them know they've won the award.
  4. State 7 things about yourself.


1. Sangat, sangat terima kasih pada Miss Rerama ngan Miss Elyn. Toche toche. Gracias. Thank you. Syukran. Bohot-bohot syukriya.

2. Actually untuk tag award yang first tuh, kena tag another 12 blogger. Yang second, tak kisah berapa pon. Anda yang third 15 orang. Ermm..

Saya ingat nak tag 8 orang la ek? Sebab no 8 ialah no jersi Kaka dalam team Brazil. (Err.. demam World Cup 2010! Hahaha)

* Kaka.. Sungguh ensem anda! * 


ParkAir : Saya suka komik anda. :D

avid gunner : Blog anda sempoi. Saya suka! :)

penyapu terbang : Blog anda pon saya suka. Ada ilmu untuk dikutip.

ustaz cahaya : Banyak info, knowledge dalam blog ni. Suka baca. (Tapi, saya selalu jadi silent reader je ye ustaz.. Ehehhehe..)

h.u.r.u.h.a.r.a : Awak rajin komen entri saya so terima lah award ini supaya hidup anda tidak huruhara lagi.. Ehehhehe..

Nabiel : Anda pon kadang-kadang rajin komen gak, so amek la award mana-mana yang anda nak. :D

Dan untuk kawan-kawan baru saya :

Langit Pertama

it's xania

Tambahan :
Err.. Ada permintaan dari rakan blogger yang sanggup di tag award, so saya dengan murah hati nak tambah lagi sorang dalam list tuh. Jadi 9 orang skang ni. Ehhehehe.. Tahniah untuk

suaidah : Sori ye tertinggal nama kamu.. Sila ambil award ini ye! :D

p/s : Ada sape2 lagi nak award? Sila bagitau, nanti saya tambah dalam list nih.. :)


3. Kontek blogger and bagitau. Hurm.. nengok la kalau saya rajin.. Errkk??!!

4. 7 things about saya:

no 1 : Saya sayang mak saya.
no 2 : Saya sayang adik2 saya.
no 3 : Saya suka makanan pedas. Lagi pedas lagi 'kick'.
no 4 : Saya tak suka orang baran.
no 5 : Saya suka no ganjil. Paling best no 9. 
no 6 : Saya sangat teruk subjek Geografi. I used to think Bali is in Thailand. *sigh*
no 7 : Saya seorang yang garang. Ehem.. :D


----------------------------------------------------------

yus cakap : Pada yang saya tak tag tu, bukan bermakna blog anda tak bagus, tapi saya yang tak bagus sebab tak larat nak tag semua! Teruskan berblogging.. Ada apa pada award? Huhuuhuhu~
Bookmark this post:
StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

9 comments:

  1. hehehe~
    thanks a lot yus!!!
    nti nbil bt entry psl award nie yea~

    ReplyDelete
  2. nabiel : sama2.. yep, kalo rajin buatla entri ye.. takde paksaan.. hohooho.. :D

    parkair : u r welkam. kem salam kat kucen yg suka tensen tuh.. :)

    ReplyDelete
  3. arigato yus...
    Huhu... 1st time dpt award..
    Xtau nk watpe ngn award ni...

    ReplyDelete
  4. langit : wat hiasan kat lemari pon ok.. ehehehe :D

    ReplyDelete
  5. suaidah : hahahha.. harus la glory man utd! :D

    ReplyDelete