rss
twitter
    Jom Ikut Saya di Twitter :)

Thursday, 4 February 2010

Tilam Terapi

Bila anda tensen, apa yang anda buat?

Karaoke puas-puas? Main bowling? Dengar muzik sampai pecah gegendang telinga? Makan? Terajang anak Mak Cik Leha (walau dia tak bersalah)?

Tak pon tido sepuas-puasnya? Ngadap internet sampai lebam bijik mata? Atau pegi lepak kat shopping complex? Tengok TV sampai pengsan???

* Sape cakap saya tensen? Nak kena belasah?? *

Argh!

Sesungguhnya saya sedang TENSEN sekarang!

Saya sangat penat hari ni. Kat lab banyak giler mende kena wat. Nak pulak supervisor saya cuti hari nih. Ada dua tiga keje yang urgent yang diwariskan kat saya, maka jadilah saya waris jadi telunjuk tadi. Campur ngan keje saya sendiri, melimpah ruah keje!

Penat giler!

Dah tu petang tadi, masa saya still kat opis, adik saya tipon. Dia kata ada orang nak cakap ngan saya. Saya pon nak-tak-nak je jawab. Ye la. Penat serr! Takde masa nak layan henset nii.

Tapi cakap la jugak ngan orang tu. Kak Shila mana ntah. Dia nak promot tilam terapi untuk ubatkan mak saya.

Aduhai!! Saya tengah penat tu beb! Keje melambak-lambak, dah tu tipon nak promot barang lak. Bikin panazz je saya masa tu. Tapi, rileks sajee.. :D

Bukan saya taknak beli. Kalau berkesan memang saya nakkkkk sangat beli untuk mak. Cepat mak baik, lega hati saya ni.

Masalahnya, mana ada hengget kak chik oit! RM1800 serr! (harga ahli tu.. saya ni tak ahli, berapa pulak harga nya?)

Adoii.. tambah lagi sikit angka tu, sama nilai ngan sebulan gaji saya! Ish!

 * Adoii.. Sakit kepala! *

Mana saya nak cekau duit?? Saya tak dibenarkan wat OT. Gaji bulan-bulan pon cukup makan pakai saje. Nak bayar utang -moto, keta, sewa umah, bil api, bil air umah sewa, nak bagi mak, nak makan, duit minyak- gila seh!!!

Tak mampu la saya nak beli tilam tu walaupon saya sangat berharap saya dapat beli! Huhuhuhu.. Tensen ah! Nanti tak abes bayar utang tilam tu, saya pulak yang GOL dulu.. Errkk??!!

Tapi, rasa cam serba salah pulak kalau tak beli. Tapi kalau beli, kemungkinan besar saya akan berhutang lagi. Hutang moto akan habis bulan 6 nih, tambah hutang tilam pulak kah? Kalau boleh, saya taknak tambah hutang dah. Dah abes ansuran moto tu lega la sikit, takkan nak tambah balik kot??

Adoii.. Saya rasa saya tak mampu la. Dah la saya sorang je yang keje skang ni. Duit bulan-bulan kena la simpan untuk emergency. Moto wat hal ker nanti mana tau. Kalau tetibe adik saya takde duit, mintak ngan saya, cemana pulak?

Kalau tak beli nanti mak kecik hati pulak. Tok bising la jugak nanti tuh. Adik-adik mesti marah saya. Mesti diorang kata saya kedekut. Tak pon tak kesiankan mak. Tak pon pentingkan diri sendiri.

Bukan laaa!!

Adoiii.. penat la. :(

:
:
:

Dah la.. Jom kita layan industan sat. * Ahahahha.. Sempat lagi! * Menari-nari riang sket.. (Kalau la boleh!!) Wuaaaaaaaaaaa! :D




* Dari petikan filem Mohabbatein : Best tengok tarian dorang.. Ehehhehe *


---------------------------------------------------

yus cakap : Semoga Allah tenangkan hati ini, dan diberi jalan keluar.. InsyaAllah.. (Kawan-kawan tolong doakan yee!) :D
Bookmark this post:
StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

7 comments:

  1. sy doakan!

    rilek bro.. hidup ni memang la cmni kan? :)

    ReplyDelete
  2. ye lah.. timer kasih lisot.. :)

    sangat sangat sangat tensen!

    ReplyDelete
  3. erk..tatau nak tolong camne..

    T_T

    ReplyDelete
  4. tolong doakan saya leh face semua ni pon dah orait dah..

    sanggup baca ni pon saya dah berbesar hati.. :)

    ReplyDelete
  5. salam akak...
    nak tanya la, mcm mn rupanya tilam terapi nyer tu??? yang mcm tilam angin ke pe??
    mcm mn penggunaan nyer...?

    hehehe...

    ReplyDelete
  6. rerama:

    w'salam.. akak pon tak tgk lg camna rupa tilam tuh rerama sayang.. akak baru tau semalam masa org tu tipon.. hari sabtu nih baru nak discuss lebey lanjut.. :)

    ReplyDelete
  7. oowh...nnt dah tau cita la kt sy...ape fungsinya n ropenye kn..

    sbb bkn pe, atok sy pkai tilam angin tu, n sbb dia mmng takde pergerakan so now blakang bdn dia dah melepuh..sbb mmg tak senang nk jg org terlantar ni..sy dh rs..

    ReplyDelete