rss
twitter
    Jom Ikut Saya di Twitter :)

Tuesday, 2 February 2010

Realiti Yang Menakutkan (Panjang Kisahnya)

Rasa-rasanya semua orang dah aware dengan gembar-gembur unsur Freemason dalam AJL 24 baru-baru nih. Saya pon ada copy kan kisah AJL 24 yang masyuk nih dalam older post. Saya taknak komen banyak-banyak masa tu sebab saya nak bagi peluang kita sama-sama fikir apa yang tersurat dan apa yang tersirat di sebalik semua yang berlaku.

Seperti yang saya cakapkan sebelum ni, komen-komen dari pembaca-pembaca (yang realitinya ngaku diri Islam) di ohartis lagi menggerunkan dan penuh kontroversi dari kisah AJL dan Freemason nih sendiri.

Sebagai contoh, komen yang nih:


Ataupun yang nih:


Dan yang ni jugak:


Banyak lagi komen-komen yang membuatkan hati sayu. Sebab dah dapat lihat betapa ‘terbuka’ nya umat Islam sekarang sampai perkara-perkara yang melibatkan akidah macam nih dipandang sepi, dipandang remeh. Dah tu boleh pulak dikatakan golongan-golongan yang membangkitkan isu nih sebagai ‘berfikiran sempit’ dan ‘kolot’. Yang peliknya bila ditegur, kita pulak ditempelak. Disuruh berfikiran positif. Hurmmm..

Saya malas la nak hujah panjang-panjang tentang keadaan umat Islam sekarang nih. Sebab kalau cakap banyak-banyak nanti kena saman atas tuduhan ‘menghasut’ pulak, payah. Leceh. Nak kena turun naik mahkamah. Taknak la saya. Bukannya banyak duit pon nak hire attorney. :D

Tak tau la reality umat Islam sekarang nih. Bila selak-selak balik cerita-ceriti tentang dunia semasa sekarang, rasa takut yang sangat. Nampak sangat kiamat dah dekat!

Umat Islam sendiri memperlekehkan agama. Astaghfirullah al azim..

Masa timbul isu nama Allah pon sama la jugak. Masing-masing nak tunjuk terer. Masing-masing ada hujah sendiri. Korek semua sejarah-sejarah silam. Yang sokong dengan cara sokongnya. Yang bantah dengan cara bantah nya.

Semua ni dah dirancang. Itu je saya boleh cakap. Secara tak sedar, umat Islam dipermainkan. Diperkotak-katikkan. Orang-orang yang merancang semua mende ni sekarang tengah gelakkan kita umat Islam. Diorang tengah ketawa sampai keluar isi perut.

Tapi, kita tak sedar. Masih jugak lagi nak berbalah. Pasal agama, pasal akidah sendiri pon nak berbantah-bantah. Padahal kita perlu bersatu.

Tak payahla cakap orang lain kolot, kalau diri sendiri pon tak tau apa makna Illuminati. Tak payah la nak suruh orang lain pikir positif kalau diri sendiri tak tau ape kejadahnya Freemason. Tak payahla nak cakap orang lain berfikiran sempit, kalau diri sendiri tak pernah tau apa itu ‘The Arrival’.

Memalukan diri sendiri je tu!

Mungkin ramai cakap segala yang berlaku kat AJL tu SEMUANYA kebetulan. OK. Fine. Kalau gitu, kita accept semua ni kebetulan.

Tapi, bila diakui semua tu kebetulan, nampak sangat la umat Islam (yang wat kerja di sebalik tabir AJL tu banyak orang Islam kan?) kurang ilmu pengetahuan tentang ni semua. Atau mungkin boleh dikatakan jahil.

Saya pon included sekali la. Sebab sebelum perkara nih di’terjah’kan sebegini rupa, saya pon tak pasti sangat apa tu Freemason. Apa tu Illuminati. Apa tu gerakan ‘The Arrival’ semua. Bila timbul isu ni, baru saya godek-godek encik Gugel, cari justifikasi, dan relate kan dengan realiti sebenar dunia sekarang. Kalau tidak saya pon jahil. Saya mengaku!

Masalahnya sekarang, golongan-golongan so-called ‘berfikiran terbuka’ nih, bukan gitu. Bila something being brought up, nampak lari jauh dari gaya hidup mereka yang BIASA, terus melenting. Membantah. Maki hamun berjela-jela. Puas kot hati dorang memaki hamun tak tentu pasal. Nampak tak sape sebenarnya yang jahil? Sapa sebenarnya yang berfikiran kolot?

Ignorance is NOT a bliss, my friend!

Yang paling penting, nampak sangat golongan Yahudi sebenarnya dah berjaya mencapai misi dorang.

Melahirkan suatu generasi yang mengikut telunjuk mereka, dan akan menghapuskan terus ajaran Islam di muka bumi.

Kita tak sedar, golongan Yahudi sedaya upaya akan menghapuskan Islam. Lagi extreme dari golongan Nasrani (Kristian). Dan terbukti dorang bijak. (Memang orang-orang Yahudi bijak-bijak belaka) Dorang buat secara halus. Supaya nampak BIASA. Dah lama dah benda ni, cuma sekarang klimaks nya. Still, umat Islam masih ada yang tak reti-reti nak mengkaji dan memahami agama sendiri.

2 contoh yang saya bagi pasal AJL+Freemason dan isu nama Allah nih, cukup untuk tunjukkan kemaraan golongan-golongan bukan Islam yang cuba memecah belahkan umat Islam.

** Umat Islam sekarang pon dah makin ramai bersikap Liberal. (isu AJL+Freemason) dan bersikap Pluralism dalam beragama (isu nama Allah). Post akan datang saya akan utarakan pasal Islam Liberal ngan Pluralism dalam beragama nih. InsyaAllah. :) **

Percaya la cakap saya, kita dah pon menuju ke arah perpecahan umat kalau masih lagi tak sedar. Kalau masih lagi tak bangun!

Tengokla sekeliling, orang-orang bukan Islam sedang ketawakan kita!


“Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menurut agama mereka (yang telah terpesong itu). Katakanlah (kepada mereka): "Sesungguhnya petunjuk Allah (agama Islam itulah petunjuk yang benar". Dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatupun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepada mu.” (Surah Al-Baqarah : Ayat 120)


Kat sini saya sertakan sekali antara komen-komen yang BERILMU dan BERNAS dari pembaca web ohartis berkaitan isu ni.


 

-----------------------------------------

yus cakap : Entri saya yang paling panjang (setakat nih).. sori ye kalo boring. Just nak kongsi pandangan dan pendapat. Apa kata anda? :)
Bookmark this post:
StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

6 comments:

  1. saya mula2 perasan time Search tu. yang lambang 'S' tu. sbb buat masa ni saya tau pesal tu je.

    Selepas mereka dedahkan yg lain, baru saya tahu yg lain boleh merosakkan akidah kita.

    Kes ni boleh dikategorikan sebagai kes kebetulan. Dan kita boleh belajar dari kebetulan ni juga, dan sedar, betapa cetek ilmu dan akidah kita ttg Islam.

    lain kali kita perlu berhati-hati dlm membuat sesuatu. Tak kisahkan kalau belajar dari kesilapan?

    ReplyDelete
  2. sebenarnya kan yus buak OH artis yang mulakan pasal ni.heh.dia copy best la tu.Yang mula kan ni aku dah lupa sapa.Tapi ada kuar dalam paper laman webnya

    Okey itu la susah masyarakat kita,mudah sgt mengata ataupun melatah.

    Dah terbukti betul AJL ade unsur2 gitu.Leh lak komen2 cam tu.heh

    ReplyDelete
  3. tu la pasal.. ape la dak2 nih... kurang membaca ke ape... haih~

    membaca amalan mulia...

    hehe..

    =P

    ReplyDelete
  4. itulah masalahnye dengan umat islam nih....
    islam pon tak unite lagik, dah sebuk nak uniet kan malaysia...

    cepat jek nak melenting bile org nak revealkan hal2 yang melibatkan keruntuhan islam...
    cakap tak mau pikir...
    kang dah something happen, baru ah nak bakar tu lah, nak baling kepala ah, and macam2...
    bile tgh sign2 tuh tak mau pikir...
    adehhh

    ReplyDelete
  5. ak tk tau sapa ada ia benar datang daripada smua tu... sama gak mcm 1malaysia, dimana 1israel diperkenal selang beberapa hari pada tarikh yg sama ia diperkenalkan.

    inila peringatan yg datang dalam bentuk teka teki... ermm... tahla...

    ReplyDelete
  6. tu lah pasal...musuh islam x payah susah mai umah ke umah untuk sebarkan ajaran mereka ....tp skrg semua tu blh masuk dgn hujung jari umat islam je...contoh ye TV,radio,internet dan lain-lain..jadi mai kite ambik iktibar dari ape yang telah didedahkan bagi membaiki perpaduan serta kekuatan umat islam terutamanya diri kita sendiri dalam menjalankan amanah yang telah diberi...sekian

    ReplyDelete