rss
twitter
    Jom Ikut Saya di Twitter :)

Monday, 25 January 2010

Selagi Ada Rindu

Sukanya hati saya malam nih. Encik Celcom langsung tak wat hal! Dia terover baik pulak malam nih. Takde disconnect secara tiba-tiba. Tak mematikan diri masa saya pusing-pusing baca blog.. Wah.. Makin sayang saya ngan encik Celcom malam nihh!! :D

Well, ada la sikit-sikit dia TERmati kejap, tapi kejap je. Still boleh dimaafkan. Ehehhehe.. :)

Ehem.. Ingat lagi tak post saya sebelum ni tentang orang Teluk Intan tu? Yang kalau boleh, kalau saya follow kata hati nak msg dia sangat-sangat tu? *memalu lak*

Semalam dia msg saya, setelah lebih kurang.. jap.. 14.11.09 sampai 24.1.10... tiga bulan hampir.. dia menyepikan diri, akhirnya dia memunculkan diri. Hurmm.. terubat rasa rindu.. Erk.. Rindu kah???!!

Rupa-rupanya dia dah kena transfer pegi KK, Sabah.. Patotla diam seribu lapan ratus bahasa. Dah keluar dari Semenanjung.. Tapi, katanya tak terus stay sana, mungkin dalam 2, 3, 4, 5 bulan je kot.. (cam tu le gaya dia tulis msg.. main jer banyak.. ciss!)

Eh.. saya bukan nak tulis pasal dia sebenarnya untuk post kali ni. *memalu lagik* Saya just nak kongsi satu lagu yang first time saya dengar dua tiga bulan lepas, terus saya minat sampai sekarang. Simple tapi sedap di dengar. Dan of course la, ada maksud tersirat di sebaliknya.. uhuk uhuk *batuk manja jap* :D

Mungkin tak femes sangat kot kat radio swasta. Sebab saya dengar lagu nih kat Radio Kedah ngan Mutiara FM jer..

Tajuk lagu nih : Selagi Ada Rindu
Penyanyi : Pak Long (bekas gitaris kumpulan Olan dan pencipta lagu Cinta Pantai Merdeka)

Enjoy la yee.. :D





selagi ada bulan mentari
selagi ada berkasihani
selagi ada bulan dan bintang
selagi berkasih sayang
selagi ada ombak dan laut
selagi hatiku terpaut
selagi ada turunnya hujan
selagi ada rahmat Tuhan
selagi ada langit dan bumi
selagi cintaku bersemi

selagi ada waktu
selagi ada rindu
biar beribu batu
ingin aku bertemu

oh kasih.. damailah (damailah)
engkau di sana
ku berdoa (berdoa)
pada Tuhan
agar kau bahagia

selagi ada waktu
selagi ada rindu
biar beribu batu
ingin aku bertemu

selagi ada langit dan bumi
selagi cintaku bersemi..

selagi ada waktu
selagi ada rindu
biar beribu batu
ingin aku bertemu

oh kasih.. damailah (damailah)
engkau di sana
ku berdoa (berdoa)
pada Tuhan
agar kau bahagia

selagi ada waktu
selagi ada rindu
biar beribu batu
ingin aku bertemu

ingin aku bertemu..


---------------------------------

yus cakap : Kadang-kadang kita tak perlukan kata-kata yang berpuitis dan berjela-jela untuk mengekspresskan isi hati dan perasaan.. :)
Bookmark this post:
StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

5 comments:

  1. ooo pak long ni dah artis dah dulu...xtau plak..lagu ni mmg best...layan

    ReplyDelete
  2. armyrule : a'ah.. dia nih kira otai la.. gi carik kat youtube kalo nak nengok camna org nya.. :D

    ReplyDelete
  3. laa..lagu ni da je kat radio sinar.fm kak...heheh....layaan lagu nih..i like....


    ehem22...mudah2an berpanjangan jodoh la akak ngan kwn akak tu yer..hohohohoh

    ReplyDelete
  4. oo.. ade la ek kat sinar lagu ni rerama? akak tak tau.. dah lama tak dengar sinar.. ehehhe..

    pssstt.. rerama.. ape jodoh2 lak nih.. memalu ler akak! ;)

    ReplyDelete
  5. laa die dlu gitaris kumpulan olan ke bru tahu huhu

    ReplyDelete