rss
twitter
    Jom Ikut Saya di Twitter :)

Wednesday, 23 December 2009

TOP 10 of 2009 (for my life) !!

2009 dah semakin melabuhkan tirainya. Tak sangka kan cepat sungguh tahun nih. Pejam celik, pejam celik dah hujung tahun. Syukur alhamdulillah pejam masih celik, kalau pejam tak celik-celik ape kes? Innalillah ler.. ehehehhe.. Ehem.. Tinggal lagi seminggu sebelum ke 2010. So, kat sini saya coretkan sikit perkara TOP 10 yang meggembirakan, atau menyedihkan, atau mengejutkan, atau menyakitkan hati. 2009 memang penuh dengan warna warni. Hurmmm..

p/s : semata-mata pandangan saya. tiada kena mengena antara yang hidup atau yang sudah tidak hidup lagi. :)

OK, jom start!


10) Bertahan di tempat kerja sekarang

Masa mula-mula kerja kat SP nih tahun 2008, doa saya ialah biarlah bertahan, at least setahun pon jadilah. Saya taknak tukar-tukar kerja a.k.a job hopping. Walaupon pelbagai cabaran dan perkara yang berlaku, saya masih bertahan kat sini, lebih dari setahun lak tu. Tak sangka gak nih!

Mood : Tak bleh blah!


9) Kesihatan mak terganggu

Sepanjang tahun mak sihat je. Tapi mula dari raya haji hari tu mak mula tak sihat. Sama macam tahun 2007 la, raya haji gak masuk spital. Ish.. kebetulan yang tak best langsung!

Mood : Sedih


8) Lesen P tamat

Eheheheh.. suka tak terkata lepas nih saya dah tak yah menampal P kat moto ngan keta saya. Lalallalala~~

Mood : Hepi


7) Twilight & Taylor Swift???

Huh.. dua menda nih memang terlalu over rated bagi saya. Tak de la best sangat citer pontianak omputih nih, minah Swift nih pon bukan la best pon, tapi kemain lagi digilai seluruh dunia.. Ape kes???

Mood : What the heck!


6) Azam tercapai

Azam nak beli kereta ngan laptop tercapai. Syukur alhamdulillah, Allah murahkan rezeki. Walaupon sengkek jugak la sebentar, tapi okay laa.. ehehehhe..

Mood : Syukur


5) Blog wujud akhirnya!

Saya suka menyonteng, tapi tak reti mengarang. So bila nak wujudkan blog ni ambil masa yang lama. Tapi, tercapai gak hasrat ni pada 26 Zulhijjah 1430 yang lalu. Sebagai hadiah hari lahir untuk diri sendiri (27 Zulhijjah).. ehehehhehe..

Mood : Suka hati


4) Pergi Hong Kong

Ni la first time nek kapal terobang beb! Giler jakun saya. Ehehheheh..

Mood : Syiok


Wuahh.. dah Top 3 dah ni.. Taaadaaaa!






3) Michael Jackson is dead

Hah.. ini dia berita paling mengejutkan dunia dalam tahun 2009. Sudden death le katakan. Dengar cerita ada komplot manusia-manusia durjana yang 'mematikan' encik Maikel Jeksen ni gara-gara pertukaran agamanya ke Islam. Wallahu 'alam.

Tapi lepas MJ meninggal, semakin kerap dengar orang lain yang follow -sudden death jugak- contohnya Yasmin Ahmad dan terbaru Brittany Murphy. Tu la dia, Allah dah berfirman;

"Kullun nafsin za ikatul maut. Tiap yang bernyawa pasti merasai mati." (Surah ali-Imran : Ayat 185)

Mood : Insaf


2) Bajet 2009

Ini dia lagi satu benda yang tak boleh blah! Bajet 2009 yang dibentangkan November lalu memang saya tak puas hati (sikit la!). Pertamanya, kelebihan sangat banyak pada penjawat awam (Tak kisah la, tak baik dengki ngan rezeki orang kan?) dan keduanya, ketidak prihatinan kerajaan terhadap penjawat swasta. Macam saya. ehehehhehe.. Macam la kami ni tak beri faedah langsung pada ekonomi negara. Kesian tau. Diabaikan je. Huhuhuhu.. Rasanya, ekonomi negara banyak dijana oleh perusahaan dan manufacturing seperti perkilangan dan industri, yang kebanyakannya adalah swasta. Tapi, takpe la. Rezeki tu di Allah yang beri. Nak dengki kat penjawat awam pon tak baik. Eheheheh. Rezeki memasing la.

Yang saya nak cakap is personally, bajet 2009 saya ni pon tunggang langgang sebenarnya! duit payah betol nak masuk, tapi nak keluar sennag giler. Pening kepala saya memikirkannya. Nak masuk hujung bulan je, nak keluar tak kira masa. Laptop buat hal la, nak servis keta la, insuran moto la, tayar pancit la.. memacam hal! Hurmmm..

Mood : Geram


Nahhh.. Ini dia.. No 1.. Jeng jeng jeng.. Drum rolls please!!




1) Maintain single

Wuahahhahaa.. Ini dia.. Yang ni memang akan terus menggungguli carta until God knows when saya rasa! Ntah sampai bila... mungkin 2020 kot.. wuahahahha.. :D

Actually, kalo ikut plan, saya ingat umo 24 nak get enggaged, pastu 25 nak kawen (that is 2010 la!), tapi masalah problem nya, sampai skang tak laku-laku nih! Dan calon-calonnya ialah tak wujud lagi nih.. Ehehhehe.. Kena tukar deadline lagi lor! Wuahahhaa :D

Mood : Takde perasaan



yus cakap : Ehehehhe.. tu la dia.. Top 10 la sangat ek? Ahahahaha.. Jangan marah ek! :)
Bookmark this post:
StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

3 comments:

  1. ngehngehngeh....no 1 tu x bleh balh tu kak....hahaahah..ala, ada jodoh ada la..lambat ke cepat ke..ntah22 dah ade dpn mata akak je x pasan..hehehe..neway, gud luck 4 2010..heheheh

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete