rss
twitter
    Jom Ikut Saya di Twitter :)

Sunday, 13 December 2009

Kerja Baru? Hurmmmm..

Dua keping kertas kat tangan saya, dah berkali-kali saya baca sampai dah boleh hafal setiap apa yang ditulis. seronok saya baca dua keping kertas nih, macamlah ni surat tawaran kerja. padahal baru salinan borang permohonan kerja yang saya print dari http://jobsmalaysia.info . hurm.. saje je cuba nasib mohon keja kat UiTM nih, kalau ada rezeki, insyaAllah ada la.. doa-doakanla eh.. :)

setelah hampir dua tahun keje kat tempat keje saya sekarang nih, saya rasa dah tiba masa untuk beralih angin. asyik tengok muka yang sama, persekitaran yang sama, dan masalah kerja yang sama, bosan gak kan? motivasi diri pon terbantut. nak-nak lagi, saya dalam lab tu macam 'lone ranger', sensorang je, sampai kalo dah bosan cakap sendiri, saya borak ngan dinding je.. ish ish ish..

dah lama sebenarnya saya nak cari keje baru, tapi banyak yang perlu diambil kira. paling penting mak saya. kalau saya pilih kerja yang jauh, dah sah-sah ler saya kena tinggalkan mak. mak saya bukanlah sihat sangat sekarang ni, memang tak tergamak hati saya nak tinggalkan dia, tu sebab saya bertahan kat tempat keje sekarang ni. kadang tu, ade gak tawaran keje menarik, tapi bila jauh dari area rumah, terpaksa saya abaikan. hurm...

jauh di sudut hati nih, nak sambung master, tapi takde kesempatan lagi buat masa sekarang. tunggulah mak sihat sikit nanti. insyaAllah.

dua keping borang permohonan kerja tadi saya perhati lagi. tenung lagi. baca lagi. macam nak tembus dah kertas tu. dalam hati saya berdoa, moga ada lah rezeki kali nih. insyaAllah. amin yarabbal alamin. :)
Bookmark this post:
StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

No comments:

Post a Comment