rss
twitter
    Jom Ikut Saya di Twitter :)

Thursday, 31 December 2009

Emosi Malam Tahun Baru

**Post kali ni saya tujukan KHAS VIP karpet merah untuk encik yang datang melawat blog saya dan meninggalkan sumpah seranah nya pada saya**


Ehem.. Dalam sibuk-sibuk manusia bersiap sedia nak count down ke tahun baru 2010, saya sempat lagi nak belek-belek blog saya nih. Agak terpana saya dengan sorang visitor yang menamakan dirinya sebagai encik 'ba alif ba ya'..

Saya pon tak tau apa masalah dia asyik nak mencetuskan provokasi kat blog saya yang tak seberapa nih. Marah dengan post-post saya kah? Kecik hati dengan tulisan saya kah? Atau saya ada menyinggung perasaan anda kah wahai encik babi? (Ish.. nak sebut nickname anda nih pon tak gamak!)


Saya heran jugak kalau tulisan saya ada menganggu ketenteraman orang lain. Saya ni bukan la encik Zubir Ali, wartawan hebat yang sampai dikecam dengan cat merah dan bangkai ayam tu. Saya baru je nak berjinak-jinak dalam dunia memblogging ni. Jangan la nak hina-hina saya. Kecik hati tau.. :)

Kalau setakat nak kutuk saya takpe, ini tak, siap nak sentuh nama mak lagi. Itu boleh mendatangkan kemarahan dan kepanasan tahap pemanasan global! Takde la, kalau tak puas hati, bagitau la terus terang. Tinggal jejak ke, leh kita berbincang. (Kalau anda faham la erti berbincang tu.) Sebaik-baiknya tak payah la nak sebut makian cam pu**mak atau motherf**ker tu. Tak baik. Kutuk saya sorang cukup la. Mak saya tak bersalah sebab lahirkan saya.

Eh.. dah 12.00 am dah.. Selamat Tahun Baru 2010.. Semoga diberkati Allah hendaknya.. <--- selingan jap.. :)

OK, saya pon malas la nak cakap banyak lagi dah. Kepada anda yang bergelar encik babi tu, kalau setakat kata-kata anda nak menghina dan menyumpah saya, maaf lah. Saya jarang ambik kisah. Tak heran pon.
Sticks and stones may break my bones, but words will never breaks me!

Sorry la ye. Cuba lagi lain kali. Semoga Allah melimpahkan rahmatNya pada anda. :)

Di kesempatan ni saya nak mintak maaf kepada semua yang baca atau singgah blog saya, dan terasa tersinggung dengan post atau tulisan saya ni. Saya tak berniat langsung. Sungguh! Semoga Allah mengampuni saya dan anda jugak. :)


------------------------------

yus cakap : Macam-macam jenis manusia dalam dunia ni ye. Dah dilahirkan sebagai manusia yang berakal, nak jugak rendahkan taraf diri dengan menggelar diri sendiri sebagai 'babi', haiwan yang paling 'busuk' sekali dalam Islam. Ish..


"Sesungguhnya berjayalah orang-orang yang beriman, Iaitu mereka yang khusyuk dalam sembahyangnya; Dan mereka yang menjauhkan diri dari perbuatan dan perkataan yang sia-sia; Dan mereka yang berusaha membersihkan hartanya (dengan menunaikan zakat harta itu); Dan mereka yang menjaga kehormatannya."

(Surah Al-Mukminun : Ayat 1-5)


:)
Bookmark this post:
StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

No comments:

Post a Comment